ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ 46
Ο ΝΕΟΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Το εντυπωσιακό διατηρητέο κτίριο στη συμβολή των οδών Μυλλέρου και Κεραμεικού που δεσπόζει στην Πλατεία Αυδή, κατά γενική ομολογία περιοίκων και επισκεπτών, έχει αναβαθμίσει όλη την περιοχή και αποτελεί κόσμημα για τον Κεραμεικό.
ΕΝΑΡΞΗ ΑΝΟΙΞΗ 2012

Friday, June 29, 2007

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ


Το κτίριο χτίστηκε το 1831 από τον Άγγλο διευθυντή της εταιρείας του Μεταξουργείου Τάλμποτ ή Ταίηλορ που αγόρασε από τον ιδιοκτήτη της περιοχής Κατακουζηνό έκταση 5.000 περίπου τεκτονικών τετραγωνικών πήχεων επί της διασταύρωσης των τότε οδών Φειδίου και Πραξιτέλους οι οποίες μετά το 1865 μετονομάστηκαν σε οδούς Κεραμεικού η πρώτη και Μυλλέρου η δεύτερη. Όταν χρεοκόπησε η «Βιομηχανία Μετάξης» ο Τάλμποτ ή Ταίηλορ πούλησε την όλη έκταση και την οικοδομή στον Παύλο Νεγρεπόντη, έμπορο από την Κωνσταντινούπολη.Ο Παύλος Νεγρεπόντης «εσφάγη υπό ληστών» και την έκταση με την οικοδομή κληρονόμησαν οι γιοί του Κωνσταντίνος και Ιωάννης οι οποίοι την πούλησαν στον Νικόλαο Ιω. Δεληγιάννη και στον γαμπρό του Δημήτριο Μάρκο Μπότσαρη, υπουργό των στρατιωτικών τότε, στα πρώτα χρόνια της ανακήρυξης της Αθήνας ως πρωτεύουσας του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους.Είναι η εποχή που η φήμη πως στην περιοχή θα χτιστούν τα ανάκτορα του Όθωνα προσελκύει εξέχουσες προσωπικότητες, πολιτικούς και στρατιωτικούς κυρίως, να εγκατασταθούν εκεί. Γύρω στα 1850 το σπίτι χρησιμοποιείται ως τόπος συνάντησης και φιλοξενίας των Σουλιωτών και μετά ως Αρχεία του Κράτους. Το 1865 ο Νικόλαος Ιω. Δεληγιάννης μεταβιβάζει το μερίδιό του στον γαμπρό του Δ. Μ. Μπότσαρη. Τον Αύγουστο του 1865 απεβίωσε ο Δημήτριος Μ. Μπότσαρης και τον κληρονόμησαν τα παιδιά του. Μετά το 1890 στο σπίτι κατοικούν οι απόγονοι του Μπότσαρη οι δυο οικογένειες Δράκου και Προβελέγγιου οι οποίοι την περίοδο της Γερμανικής κατοχής το εγκαταλείπουν.Κατά τη διάρκεια των Δεκεμβριανών το σπίτι γίνεται η έδρα του ΕΛΑΣ και από το τότε παραμένει ακατοίκητο μέχρι το 1983 που γίνεται η κατάληψή του από ομάδες αναρχικών. Το 1986 με υπουργικά απόφαση χαρακτηρίζεται διατηρητέο ως κτίριο αξιόλογο από αρχιτεκτονική και από ιστορική άποψη. Το 1998 όταν το κτίριο (που παρέμεινε επί δεκαετίες ακατοίκητο) αγοράζεται από τους σημερινούς του ιδιοκτήτες το κτίσμα έχει σχεδόν καταρρεύσει. Σήμερα το ιστορικό κτίριο αναπαλαιώθηκε σχεδόν από μηδενική βάση, εσωτερικά και εξωτερικά και διαμορφώθηκε σε ένα εξέχων πολιτιστικό κέντρο πολλαπλών καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΡΟΦΟΣ

Ο πρώτος όροφος διαθέτει τρεις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων συνολικής επιφάνειας 308 τμ. με άρτιο τεχνικό εξοπλισμό και υλικοτεχνική υποδομή και είναι ιδανική επιλογή για εκδηλώσεις υψηλών απαιτήσεων. Οι αίθουσες που διατίθενται είτε ως συνεδριακοί, είτε ως εκθεσιακοί χώροι μπορούν να φιλοξενήσουν από 30 έως 300 άτομα και η διάταξή τους ρυθμίζεται ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε εκδήλωσης (κινητοί τοίχοι) Η σκηνή επιφάνειας 36τμ μπορεί να διευρυνθεί σε 50 τ.μ. ανάλογα με την εκδήλωση. Η Κεντρική Αίθουσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με τις δυο παράπλευρες, από τις οποίες χωρίζεται με κινητά ηχοαπορροφητικά πανέλα, αυξάνοντας τη χωρητικότητά της σε 300 άτομα.

Περιγραφή χώρου

Ο χώρος που διαθέτει άρτιο κλιματισμό και αερισμό περιλαμβάνει: Πιάνο, ξύλινο πάτωμα, επιτοίχιους καθρέφτες και μπάρες χορού, γραμματεία, τηλεφωνικό κέντρο με ηλεκτρονική και δικτυακή υποστήριξη, καμαρίνια οχτώ ατόμων, τουαλέτες και ντουζ, γραφείο βοηθητικής υποστήριξης, γραφείο παραγωγής, ανελκυστήρα, ψηφιακό φωτιστικό εξοπλισμό που προσαρμόζεται στις προδιαγραφές κάθε εκδήλωσης και σύγχρονα συστήματα ανάρτησης διαφόρων υλικών. Διαθέτει επίσης κινητά καρεκλοθρανία (200 καθίσματα με πτυσσόμενα αναλόγια) πίνακα, οθόνη προβολής TV-video, προβολικό σύστημα (projector) με δυνατότητες video, DVD, beta, δυνατότητα εγκατάστασης ηλεκτρονικού υπολογιστή σε δίκτυο με πρόσβαση στο Internet, πλήρη μικροφωνική και ηχητική εγκατάσταση (Stereo PA System, Dolby ProLogic Surround System),φυσικός και τεχνητός φωτισμός (γενικός και ειδικός φωτισμός σκηνής). Ο φυσικός φωτισμός και η ενιαία διαρρύθμιση των τριών χώρων με κινητούς τοίχους εξασφαλίζουν ιδανικές συνθήκες ορατότητας και ακουστικής. Με πρωτοποριακή σχεδίαση, προηγμένο οπτικοακουστικό εξοπλισμό, άρτια τηλεπικοινωνιακή υποδομή και δυνατότητες εκθεσιακής προβολής ο χώρος του πρώτου ορόφου συνθέτει ένα κέντρο σύγχρονης τεχνολογίας και υψηλής αισθητικής μπορεί να φιλοξενήσει:


Kαλλιτεχνικές
εκδηλώσεις

Εκθέσεις ζωγραφικής-γλυπτικής-φωτογραφίας και εκθέσεις κάθε είδους, προβολές ταινιών/video, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, φεστιβάλ, λογοτεχνικές και ποιητικές βραδιές, παρουσιάσεις βιβλίων και δίσκων, μαθήματα θεάτρου, yoga, pilates, capoera, σεμινάρια Δραματικής τέχνης (κίνησης, λόγου, μουσικής, υποκριτικής και κινηματογράφου), οργάνωση πολιτιστικών πράξεων, οργάνωση πειραματικών θεατρικών παραστάσεων, οργάνωση συνεδρίων, χώρος προβών (χορός, μουσική, θέατρο)

Eταιρικές εκδηλώσεις

Σεμινάρια, παρουσιάσεις προϊόντων, συνεντεύξεις τύπου, διαλέξεις, cocktails, δείπνα και γεύματα εργασίας, μικρά συνέδρια και συσκέψεις.

Κοινωνικές εκδηλώσεις

Πάρτυ, γάμους, Βαφτίσια

Άλλες εκδηλώσεις

Τηλεοπτικά/διαφημιστικά γυρίσματα, φωτογραφίες, επιδείξεις μόδας

Οι αίθουσες του πρώτου ορόφου διαθέτουν δυο εισόδους, μία από την οδό Κεραμεικού και μια ιδιαίτερη από την πλατεία Αυδή.

LΕIKA LIVE MUSIC PLACE CAFE-RESTAURANT










Το “LΑIKA CLUB” είναι σημείο συνάντησης των φιλοξενημένων μας, αλλά και των ανθρώπων που κινούνται στο κέντρο της Αθήνας.

Ο χώρος κλιματίζεται και προσφέρεται για πλήρη γεύματα, σνακ, άτυπες συναντήσεις, ενώ παρέχει και υπηρεσίες catering στους άλλους χώρους του κτιρίου. Μπορεί να εξυπηρετήσει μέχρι 300 άτομα.

Το “LEIKA CLUB” προτείνει ένα απολαυστικό ταξίδι στους κόσμους της γεύσης και εμπλουτίζει το τοπίο της αθηναϊκής γαστρονομίας, καλύπτοντας, παράλληλα, τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου πολυχώρου.Προσφέρει εμπνευσμένες δημιουργίες μεσογειακής κουζίνας αλλά και αγαπημένες καθημερινές γεύσεις. Η σύγχρονη αισθητική του χώρου, το ανεπιτήδευτο ύφος και η ζεστή ατμόσφαιρα δημιουργούν το ιδανικό κλίμα, όχι μόνο για μια βραδινή έξοδο αλλά και για ένα απολαυστικό πρωινό και απογευματινό γεύμα ή μεσημεριανό brunch.
Στο “LEIKA CLUB” τα επαγγελματικά γεύματα χάνουν το συμβατικό τους χαρακτήρα και μεταβάλλονται σε πηγή δημιουργίας και έμπνευσης. Η χαλαρή ατμόσφαιρα και οι ελαφρές γεύσεις συνθέτουν ένα αποδοτικό “εργασιακό περιβάλλον”.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο μοντέρνο μπαρ που ξεχωρίζει για τη minimal αισθητική και τις ποιοτικές μουσικές επιλογές του.
Το “LEIKA CLUB” ιδανικό για μια βραδινή έξοδο, μπορεί επίσης να φιλοξενήσει φιλικά πάρτυ, reunions ή εορταστικές συγκεντρώσεις.

Διαθέτει πίστα και επαγγελματικό φωτισμό και ήχο και είναι ιδανικό για παρουσίαση μουσικών προγραμμάτων και συναυλιών έως 300 καθημένων ή 500 ορθίων και είναι στη διάθεσή σας για να φιλοξενήσει τα μουσικά σύνολα που θα θέλατε να παρουσιάσετε στο Αθηναϊκό κοινό.

THE ATRIUM



Kαι τώρα, καιρός για μια στάση στο "ATTRIUM" χωρητικότητας 200 ατόμων.


Πρόκειται για ημιυπαίθριο χώρο που εφάπτεται και επικοινωνεί με την αίθουσα του «LEIKA CLUB» και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε συμπληρωματικά προς αυτήν, είτε ως ανεξάρτητος χώρος για την παράθεση γευμάτων, για τη λειτουργία μπαρ, catering, δειγματοδιανομές, merchandise κλπ

Κάθε μέρα από τις 9 το πρωί μέχρι το βράδυ μπορείτε ν’ απολαύσετε ελληνικό καφέ ψημένο στη χόβολη, με γλυκό του κουταλιού, ποικιλίες τσαγιού, φρέσκους χυμούς αλλά και να γευματίσετε την ώρα του διαλείμματος από το χώρο εργασίας ή για να χαλαρώσετε μετά τη δουλειά, πριν από την επιστροφή στο σπίτι ή τη βραδινή σας έξοδο. Στο "ATRIUM" , μπορείτε να ταξιδέψετε, διαβάζοντας τ’ αγαπημένα σας βιβλία από το stand του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ και να προμηθευτείτε αναμνηστικά του χώρου και merchandise των συγκροτημάτων που εμφανίζονται στο «LEIKA CLUB».

Το Αίθριο διαθέτει δυο εισόδους: Μια από την οδό Κεραμεικού και μια από την πλατεία Αυδή.